Roladki z kaszanką

0 (0 ocen)

Roladki smakują pysznie. Akurat byłam w posiadaniu dużej piersi z kurczaka, ale można do ich przygotowania użyć fileta z indyka. Tak przygotowane mięso podajemy do ziemniaków i ulubionej sezonowej surówki

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 duży podwójny filet z kurczaka (ok 0,5 kg),
    • ok 200 gram kaszanki,
    • 1 cebula,
    • olej,
    • majeranek,
    • świeżo mielona sól morska,
    • świeżo mielony czarny pieprz,
    • 2 ogórki kiszone,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Roladki z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie kaszanki 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie przysmażmy na oleju. Następnie dodajemy do niej kiszkę. Całość przysmażmy około 5 minut. Gotową kaszanką odstawiamy do przestygnięcia.
  • przygotowanie mięsa 2. Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Tak przygotowanego dzielimy na połowę. Każdą z części rozbijamy tak by powstał cienki płat mięsa. Gotowe mięso oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą.
  • nałożenie nadzienia 3. Na przygotowany pierwszy płat wykładamy warstwę kaszanki. Wzdłuż jednego z boków układamy pokrojonego w słupki ogórka. Brzegi mięsa zawijamy i zwijamy roladę.
  • przed pieczeniem 4. Uformowaną przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    W ten sam sposób postępujemy z drugą połową mięsa. Gotowe rolady oprószamy majerankiem. Następnie polewamy delikatnie olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Rolady pieczemy około 40 minut (180°C), by mięso stało się miękkie. W trakcie pieczenia polewamy wierzch wytworzonym sokiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować