ROLADKI Z KARKÓWKI Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ W ŚRODKU

0 (0 ocen)

Roladki są pyszne pachnące a zarazem bardzo syte sprawdzą się na obiad , kolację oraz jako przystawka

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    3-4 plastry karkówki grubości około 2 cm
    3-4 białe kiełbasy surowe
    Przyprawa do mięsa
    2 łyżki chrzanu
    1 łyżka majeranku
    Pieprz

Roladki z karkówki z białą kiełbasą w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1oho9nr 1. WYKONANIE ;
    Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy . Rozbijamy na cienki płat . Kotlety przyprawiamy przyprawą do mięs od środka smarujemy chrzanem i posypujemy majerankiem i pieprzem . Na środek kładziemy po pędku białej kiełbasy i ściśle zawijamy . Następnie roladki zawijamy w folii aluminiowej . Wkładamy na blaszce do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 45 minut . Po czasie pieczenia wyjmujemy delikatnie z folii i kroimy pod skosem . Gotowe smacznego .

Porady

roladki są najsmaczniejsze na gorąco

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy