ROLADKI Z KARCZKU NADZIEWANE FASZEROWANYMI SKRZYDEŁKAMI

4.5 (173 ocen)

Mój mąz bardzo lubi karczek i skrzydełka faszerowane.Postanowiłam to połączyć i wyszło przepysznie:)))

Składniki:

  • 4 grube plastry karczku
    4 skrzydełka

    FARSZ DO SKRZYDEŁEK:
    10 gad pieczarek
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    2 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    natka pietruszki
    szczypiorek
    sól
    pieprz
    papryka słodka

    DODATKOWO:
    musztarda
    ziele angielskie
    listek laurowy

Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Roladki z karczku nadziewane faszerowanymi skrzydełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karczek 1. Karczek cienko rozbijamy,przyprawiamy.Skrzydełka myjemy,osuszamy i usówamy kości,odcinając lotkę.Oprószamy przyprawami i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.Przygotowujemy farsz:do miski wrzucamy pokrojone w kosteczkę i przesmażone na oleju pieczarki z cebulką,pokrojoną w kosteczkę paprykę,posiekaną zieleninę.Mieczamy.Następnie dodajemy jajko,bułkę tartą,przyprawy.Skrzydełka faszerujemy.Każdy rozbity kawałek karczku smarujemy musztardą,na środku układamy złożone na pół skrzydełko-zwijamy .Każda roladkę spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy sznureczkiem,układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy musztardą.Roladki podlewamy wodą lub bulionem,wrzucamy po kilka sztuk ziela angielskiego i listka laurowego.Pieczemy ok 1 godziny.Smacznego:))

Porady

Do filetowania skrzydełek musimy użyć bardzo ostrego nożyka.Objezdzamy nim wokól kości,zeskrobująć z niej mieso razem ze skórką.Gdy odsłoni nam sie cała kość-wykręcamy ją.Tak samo postępujemy z następną kością.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Papryka Pieczarki Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować