Roladki z karczku

0 (0 ocen)

Pyszne i aromatyczne roladki z karczku z dodatkiem kiełbaski żywieckiej, kukurydzy i sera fety

Składniki:

  • 3 grube plastry karczku – najlepiej mało żylastego

    musztarda łagodna

    konfitura z dzikiej róży

    1/2 op sera fety

    1/3 puszki kukurydzy

    9 plastrów kiełbasy żywieckiej

    sól, pieprz, 1 czubata łyżka przyprawy do pomidorów, 1 czubata łyżi słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Roladki z karczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0hi3ndk 1. 1. Wyjadamy mamie kukurydze z miski – hehe
    2.Każdy plaster karczu rozbijamy dość mocno przez woreczzek foliowy – by nie porobić dziur w mięsie

    3. Jedną stronę karczku solimy i smarujemy musztardą i konfiturą układamy po 3 plasterki kiełbasy, układamy ser i kukurydzę. Zwijamy mocno w roladki.

    4.Roladki solimy i pieprzymy. Układamy w garnku z rozgrzaną 1 łyżką oleju

    5.Roladki smażymy na złoto ze wszystkich stron\



    6.Roladki zalewamy 1 i 1/2 szkl wody. dodajemy przyprawy i dusimy około 40 minut. Zagęszczamy sos wodą z mąką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy