Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zdradzę Wam sposób na równomiernie usmażoną panierkę.
Roladki ze schabu faszerowane kapustą kiszoną i śliwką. Słodki, kwaśny smak sprawia, że kotlety są pyszne.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1 cebula
    • 15 dag kapusty kiszonej
    • Kilka grzybów suszonych
    • 7 śliwek suszonych
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka całe
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.
  • farsz 2. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.
  • roladki 3. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować