roladki z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Skoro zrobiłam roladki ze szpinakiem to i wypróbowałam jarmuż :)

  • 30 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka lub kawałek fileta z indyka
    jarmuż (ja kupuję w biedronce w paczkach)
    ser sałatkowy w kostkach
    łyżka śmietany 18%
    sól
    pieprz
    łyżka masła
    jajko
    bułka tarta
    olej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet rozcinamy na plastry i rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.

    Jarmuż oczyszczamy z twardych części i płuczemy.
    Na patelnie wrzucamy łyżkę masła i dodajemy jarmuż. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu dodając troszkę wody by się nie spalił.
    Dodajemy kilka kosteczek sera i łyżkę śmietany. Mieszamy i czekamy aż się wszystko połączy i odstawiamy do ostygnięcia.

    Zimny farsz rozprowadzamy po kotlecie i zawijamy jak roladki.
    Obtaczamy w jajku i bułce tartej.

    Na patelnie lejemy trochę oleju i kotlety obsmażamy na małym ogniu. Przykrywamy pokrywką podlewamy troszkę wodą i dusimy.
    Po 5 minutach ściągamy pokrywkę i kotlety obsmażamy tak aby miały ładny zarumieniony kolorek.

    Takie roladki podałam z ziemniaczkami i sałatą lodową ze śmietaną.

Porady

Jeśli chcecie zdrowo to takie roladki można podpiec w naczyniu żaroodpornym. 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 stopni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować