Roladki z jajek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jajka mają to dosiebie że nieraz nie można ich obrać

  • 60 min

Składniki:

  • jajka , kapusta pekińska , szynka , papryka , ogórek kiszony, oliwki , papryka Sos czosnkowy- czosnek, śmietana majonez

Roladki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z jajek 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ,przekrawamy na pół.Robimy sos czosnkowy , 3 ząbki czosnku przeciskamy i łączymy z 1 łyżką śmietany i 3 łyżkami majonezu.Na połowie liścia kapusty kładziemy szykę , smarujemy sosem , układamy połowę jajka i zwijamy w rulon, spinamy wykalaczkę .Ozdabiamy papryką , oliwką , ogórkiemkiszonym .Smacznego

Porady

Nie praejmować się jak jajko jest brzydko obrane

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy