ROLADKI Z JABŁKAMI

5 (184 ocen)

Zapewniam,że przygotowuje się je bardzo szybko a smakują rewelacyjnie.

Składniki:

  • CIASTO

    60-70 dkg. mąki tortowej
    2 jajka
    7 dkg. drożdży
    25 dkg. margaryny
    2 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 olejku cytrynowego

    dodatkowo:

    3 szt. jabłek
    4-5 łyżek wiórek kokosowych
    2 łyżki cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    cukier puder do lukrowania


Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z jabłkami 1. Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski i wyrobić gładką
    masę Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne pokroić na 10
    części,zalać wodą z dodatkiem soku z cytryny.
    Odsączyć na sitku,obtoczyć w wiórkach kokosowych wymieszanych z
    cukrem.
  • roladki z jabłkami 2. Ciasto cienko rozwałkować,pokroić w prostokąty
    8 na 12 cm.,na każdym ułożyć jabłko i zwinąć roladkę.
  • roladki z jabłkami 3. Blaszkę do
    pieczenia wysmarować tłuszczem,ułożyć w odstępach roladki.
  • roladki z jabłkami 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C i piec 15-20 min.
  • roladki z jabłkami 5. Przestudzić,polukrować,posypać kandyzowaną skórką cytrynową.
  • roladki z jabłkami 6. Tak powinno wyglądać ciasto po wyrobieniu.

Porady

Ciasto należy dokładnie wyrobić.Nie może kleić się do podłoża a na pewno roladki wyjdą kruche i pyszne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować