Roladki z indyka z orzechami, suszonymi sliwkami i sałatką z buraczków

0 (0 ocen)

Suszone śliwki i orzechy to wspaniały dodatek do mięsa z indyka. Te roladki z dodatkiem sałatki z buraczków będą idealne na rodzinny obiad.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 medaliony z fileta indyka
    10 dag orzechów włoskich łuskanych
    średni słoik buraczków konserwowych całych

    Składnik dodatkowy:
    20 dag śliwek suszonych

    Składniki robocze:
    sól
    świeżo mielony czarny pieprz
    2 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1/2 szkl wina białego
    2 łyżki oleju

    Dekoracja:
    liście sałaty
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z indyka z orzechami, suszonymi sliwkami i sałatką z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.
    Śliwki pokroić w paseczki, 1/2 odłożyć. Na każdy płat mięsa nakładać śliwki i orzechy, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć roladki na rumiano. Podlać winem i 1 szklanką wody. Dusić ok 25 minut. Po tym czasie wyjąć, pozbyć się wykałaczek i przekroić na pół po skosie.
  • 2. Buraczki odsączyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać śliwki pokrojone w paseczki i wymieszać.
  • 3. Roladki podawać razem z sałatką posypaną posiekanymi orzechami. Danie udekorować liśćmi sałaty i natką pietruszki.

Porady

Powstały z duszenia sos można zagęścić i podawać z roladkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Orzechy Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować