Roladki z indyka z fetą i suszonymi pomidorami

4.5 (143 ocen)

Podane z sosem koperkowym, w towarzystwie młodych ziemniaków.

Składniki:

  • Na 4 porcje :
    4 plastry z indyczego fileta (ok.500 g)
    pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
    40 g sera typu feta
    1 łyżka kaparów
    pół pęczka kopru
    1 łyżka mąki
    2 łyżki śmietany
    1 szklanka bulionu
    sól
    biały pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Roladki z indyka z fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.
    Solimy bardzo delikatnie, bo feta jest słona, posypujemy pieprzem z obu stron.
    Na każdym płacie kładziemy po dwa kawałki pomidorów i po pasku sera.
    Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano.
    Do rondelka wlewamy bulion, przekładamy roladki, dodajemy kapary i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut.
    Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, dodajemy posiekany koperek, zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.
    Roladki podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kapary Koper Sery Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować