Podane z sosem koperkowym, w towarzystwie młodych ziemniaków.
Składniki:
Na 4 porcje :
4 plastry z indyczego fileta (ok.500 g)
pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
40 g sera typu feta
1 łyżka kaparów
pół pęczka kopru
1 łyżka mąki
2 łyżki śmietany
1 szklanka bulionu
sól
biały pieprz
olej do smażenia
Roladki z indyka z fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.
Solimy bardzo delikatnie, bo feta jest słona, posypujemy pieprzem z obu stron.
Na każdym płacie kładziemy po dwa kawałki pomidorów i po pasku sera.
Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.
2.Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano.
Do rondelka wlewamy bulion, przekładamy roladki, dodajemy kapary i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, dodajemy posiekany koperek, zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.
Roladki podajemy z ziemniakami i surówką.
Komentarze