Roladki z indyka w sosie curry

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Przepis wymyśliłam, gdy musiałam szybko przerobić dużą porcję fileta z indyka.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 6 grubych plastrów fileta z indyka
    ● ok. 5 dag żółtego sera
    ● 1/2 szkl. startego łagodnego żółtego sera
    ● 4 duże pieczarki
    ● ok. 2 szkl. mleka
    ● 2 łyżeczki curry
    ● sól, pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● po łyżce masła i mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy roladki:
    dwie pieczarki oczyszczamy
    i drobno kroimy. Żółty ser kroimy
    na 6 kawałków. Plastry
    mięsa myjemy, osuszamy i dość cienko rozbijamy. Posypujemy
    z obu stron solą i pieprzem.
    Na środek kładziemy
    po kawałku sera i porcji pieczarek.
    Zwijamy i spinamy
    wykałaczkami.
  • 2. Robimy sos: resztę pieczarek
    oczyszczamy i siekamy.
    Na patelnię wlewamy mleko.
    Wsypujemy mąkę i curry i mieszamy,
    aż znikną grudki. Dodajemy
    odrobinę soli, ziół prowansalskich
    i łyżeczkę mielonego
    pieprzu. Podgrzewamy,
    a następnie dodajemy masło
    i mieszamy.
  • Roladki z indyka w sosie curry 3. Do sosu wkładamy roladki
    i pieczarki. Doprowadzamy do
    wrzenia i gotujemy ok. 10 minut,
    dość często mieszając. Następnie roladki odwracamy,
    dusimy kolejne 10 minut.
    Przed podaniem posypujemy
    żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować