roladki z indyka nadziane pasztetem, serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Kolejna propozycja na roladki z indyka.

Składniki:

  • 2 plastry z piersi indyka
    4 pieczarki
    sól
    pieprz
    łyżeczka masła

    2 plasterki pasztetu, ja użyłam domowego z dziczyzny
    kawałek papryczki chili
    2 kawałki twardego sera żółtego, użyłam Old Amsterdam
    cebula dymka ze szczypiorkiem
    4 plasterki wędzonego boczku

    łyżka oleju rzepakowego

Roladki z indyka nadziane pasztetem, serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy na cienkie plastry.
  • 2. Pieczarki kroimy na plasterki i dusimy na maśle. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Na rozbite mięso układamy pieczarki kawałek sera żółtego, pasztet, pokrojone chili i dymkę ze szczypiorkiem.
  • 4. Mięso zawijamy w roladki. Następnie owijamy boczkiem. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Następnie ogień zmniejszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy