roladki z indyka bogato nadziane wędliną i serem

0 (0 ocen)

Roladki z indyka otoczone chrupiącą panierką, a w środku nadziane dojrzewającą wędliną, ziołami, papryką oraz serem.

Składniki:

  • 4 plastry z piersi indyka
    papryka Ramiro
    4 plastry prosciutto lub innej wędliny dojrzewającej
    10 dag twardego sera dojrzewającego np. Old Amsterdam
    natka pietruszki
    kocanka curry lub mieszanka ziół curry
    sól
    pieprz

    panierka:
    ususzona bułka razowa
    garść świeżych ziół: pietruszka, szczypiorek, koperek
    szalotka

    2 jajka

    sklarowane masło do smażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka bogato nadziane wędliną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy. Solimy i pieprzymy.
  • ułożenie nadzienia 2. Na rozbite kotlety układamy plaster wędliny, posypujemy natką pietruszki i kocanką curry. Układamy kawałek papryki nadzianej serem. Kotlety ciasno zwijamy w rulonik.
  • Składniki na panierkę miksujemy w malakserze 3. Bułkę kruszymy, wkładamy do malaksera i rozdrabniamy. Do bułki wrzucamy posiekane zioła i cebulę i jeszcze chwilę miksujemy.
  • 4. Ruloniki panierujemy w jajku i panierce. Obsmażamy na sklarowanym maśle ze wszystkich stron na rumiano. Lekko podlewamy wodą przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
  • 5. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować