Roladki z indyka

  • wyświetlono: 524 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam mięso i dania z mięsem a fileta z indyka uważam za najsmaczniejszego i dlatego roladki z indyka to jedno z moich ulubionych dań.

  • 160min

Składniki

trzy duże kotlety z fileta z indyka
trzy ogórki korniszony
trzy ćwiartki cebuli
trzy paski boczku wędzonego
trzy kawałki papryki konserwowej
trzy plastry szynki wędzonej
musztarda
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki z indyka

  • roladki z indyka1. Kotlety rozbijamy na cienkie, duże płaty.
    Solimy w wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
    Przygotowujemy sobie boczek, ogórki, paprykę i cebulę.
    Każdy kotlet smarujemy musztardą. Na niego rozkładamy plaster szynki i po kawałku cebuli, ogórka, boczku i papryki.
    Roladki zawijamy i spinamy wykałaczkami.
  • roladki z indyka2. Tak przygotowane roladki układamy na patelni na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony (w sumie około 40 minut).

Porady

Roladki podajemy na liściu sałaty z surówką ze świeżych warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy


Kaczka faszerowana wieprzowiną z selerowymi frytkami

Dodane przez: Martyna1991

Kaczka faszerowana wieprzowiną z selerowymi...

Kaczkę przygotowałam na proszony...

Duszony schab w sosie musztardowym

Dodane przez: StaryZeszyt

Duszony schab w sosie musztardowym

Aksamitny sos z musztardy francuskiej...

SCHAB PIECZONY W MUSZTARDZIE

Dodane przez: zuzka8513

SCHAB PIECZONY W MUSZTARDZIE

DZIĘKI CAŁONOCNEMU MARYNOWANIU...

image-2ba4mef

Dodane przez: weronika63

Krokiety z kiszoną kapustą boczkiem i pieczarkami.

Podany przepis jest na 23-25 bardzo...

image-037kh1w

Dodane przez: weronika63

Kotlet mielony z leszcza ziemniaki i surówka.

Bardzo smaczne danie rybne.

Zrazy wieprzowe faszerowane szpinakiem podane z sałatką z selera naciowego.

Dodane przez: Alicja10101992

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane szpinakiem...

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane...