Roladki z indyka

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Obiady u rodziny Świerczów zawsze są pyszne. Duża w tym zasługa Magdy.

Składniki:

  • ● 12 cienkich plastrów fileta z indyka
    ● słoik musztardy (ok. 8 łyżek)
    ● 3 łyżki oleju
    ● 400 ml rosołu
    ● 50 dag selera naciowego
    ● 4 małe ogórki konserwowe
    ● 2 cebule
    ● 200 ml bulionu warzywnego
    ● 2 łyżki margaryny
    ● łyżka mąki
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroimy w małą kostkę, mieszamy z musztardą. Każdy plaster mięsa lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i smarujemy łyżką farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Podlewamy rosołem i dusimy ok. 15 minut.
  • 2. Cebule i selera kroimy w piórka. Smażymy na margarynie. Po 5 minutach doprawiamy do smaku. Podlewamy bulionem i dusimy ok. 8 minut.
  • 3. Roladki wykładamy na talerz. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Polewamy roladki. Podajemy z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować