Roladki z indyka

  • wyświetlono: 7297 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Obiady u rodziny Świerczów zawsze są pyszne. Duża w tym zasługa Magdy.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Rodzina Świerczów, Białka

Składniki

● 12 cienkich plastrów fileta z indyka
● słoik musztardy (ok. 8 łyżek)
● 3 łyżki oleju
● 400 ml rosołu
● 50 dag selera naciowego
● 4 małe ogórki konserwowe
● 2 cebule
● 200 ml bulionu warzywnego
● 2 łyżki margaryny
● łyżka mąki
● sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki z indyka

  • 1. Ogórki kroimy w małą kostkę, mieszamy z musztardą. Każdy plaster mięsa lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i smarujemy łyżką farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Podlewamy rosołem i dusimy ok. 15 minut.
  • 2. Cebule i selera kroimy w piórka. Smażymy na margarynie. Po 5 minutach doprawiamy do smaku. Podlewamy bulionem i dusimy ok. 8 minut.
  • 3. Roladki wykładamy na talerz. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Polewamy roladki. Podajemy z warzywami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

z_wizyta_u_czytelnikow
 

Komentarze