Roladki z indyczej piersi faszerowane szałwią w sosie dyniowym

  • wyświetlono: 73 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Delikatnie mięso indycze znakomicie nadaje się na roladki, szałwia nada mięsu ziołowego aromatu a intensywny kolor sosu z dyni pięknie podkreśli walory wzrokowe potrawy.

IMG_9922
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

pierś z indyka około 70 gram
sól
pieprz do smaku
świeże listki szałwii kilka sztuk
feta w kostkach
pure z dyni 500 ml.
śmietana 30 % 50 ml.
masło

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Roladki z indyczej piersi faszerowane szałwią w sosie dyniowym

  • 1. Pierś umyć i osuszyć .Pokroić na plastry, lekko rozbić ,delikatnie oprószyć solą i pieprzem .
  • 2. Na każdy płat mięsa układać listki szałwii i po trzy kosteczki fety.Ścisło zawinąć .
  • 3. Tak przygotowane roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego.Posmarować rozpuszczonym masłem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
  • 4. Pure z dyni przełożyć do garnka dodać śmietanę ,zagotować ,doprawić solą i pieprzem .
  • 5. Upieczone roladki polać dyniowym pure .Podawać z ryżem lub ulubioną surówką .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dróbfetaDyniaobiaddanie mięsneziołapierś z indykafaszerowane mięsarolaki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Polędwiczki curry w sosie dyniowym z suszonymi pomidorami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Polędwiczki curry w sosie dyniowym z suszonymi...

Szlachetne mięso z delikatną nutą...

Piersi z kurczka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Dodane przez: Gosia123

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Obiad w 30 min. czemu nie? Szybki,...

Rolada z piersi indyczej z papryką, pieczarkami i serem

Dodane przez: Białagłowka

Rolada z piersi indyczej z serem, pieczarkami...

Rolady mięsne to moja miłość.Względy...

Roladki drobiowe faszerowane cukinią

Dodane przez: patunia1987

ROLADKI FASZEROWANE CUKINIĄ W SOSIE PIECZARKOWYM

Pyszne i lekkie roladki z fileta...

Bitki ze schabu w sosie dyniowym z nutą curry

Dodane przez: rena123

Bitki ze schabu w sosie dyniowym z nutą curry

Moje pierwsze kulinarne spotkanie...