Roladki z grzybami z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie marchewki:
Machew obieram i kroję w mniejsze kawałki, gotuję do miękkości i studzę. Następnie kroję w grube zapałki. W rondelku rozgrzewam oliwę z oliwek, dodaję przeciśnięty zabek czosnku. Wkładam marchew. Chwilę razem podsmażam. Dodaję posiekana natkę i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
2.Przygotowanie ryżu;
Ząbek czosnku przeciskam przez praskę, wrzucam na rozgrzane masło. chwilę podsmażam. Następnie dolewam wodę, ketchup, paprykę słodką. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Ryż wsypuję do żaroodpornego naczynia i zalewam gorącą zalewą. Wstawiam do piekarnika na około 40 minut w temp 180 st. W trakcie pieczenia mieszam.
3.Przygotowanie roladek:
Kotlety rozbijam tłuczkiem. Grzyby suszone zalewam odrobiną gorącej wody, kiedy zmiękną drobno siekam. Pieczarki gotuję i drobno siekam . Razem z grzybami i wodą spod grzybów podsmażam je na patelni. Doprawiam solą i pieprzem. Na kotlety nakładam farsz i zwijam roladki. Układam je na blazse do pieczenia i piekę razem z ryżem około 40 minut.
Komentarze