Te roladki są po prostu przepyszne. Camembert, orzechy i miód bardzo do siebie pasują. Te składniki połączyłam z mięsem i gruszką. Wyszło pysznie, słodko-ostro, roladki będą idealne na obiad czy kolację.
Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
2.Schab kroimy na 4-5 plastrów i rozbijamy za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię). Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę obieramy i kroimy na 8 części. Orzechy drobno siekamy. Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów, zwijamy roladki.
3.Roladki obsmażamy na oleju.
4.Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :)
Komentarze