Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej

4.5 (155 ocen)

  • 50 min

Te roladki są po prostu przepyszne. Camembert, orzechy i miód bardzo do siebie pasują. Te składniki połączyłam z mięsem i gruszką. Wyszło pysznie, słodko-ostro, roladki będą idealne na obiad czy kolację.

  • 50 min

Składniki:

  • GLAZURA MUSZTARDOWA-MIODOWA:
    miód 2 łyżki,
    musztarda 1 łyżka,
    musztarda Dijon 1 łyżka,
    olej 1/2 łyżki,
    ocet 1 łyżka,
    sól,
    pieprz
    schab 450g,
    10 orzechów włoskich,
    1 gruszka,
    ser camembert 120g,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Musztardowo-miodowe roladki z gruszką 1. Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Musztardowo-miodowe roladki z gruszką 2. Schab kroimy na 4-5 plastrów i rozbijamy za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię). Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę obieramy i kroimy na 8 części. Orzechy drobno siekamy. Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów, zwijamy roladki.
  • Musztardowo-miodowe roladki z gruszką 3. Roladki obsmażamy na oleju.
  • Musztardowo-miodowe roladki z gruszką 4. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować