Roladki z grillowanej cukinii

4.5 (185 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Danie, które może być przekąską lub dodatkiem do dań mięsnych.

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia mała: 1 sztuka
    - ser feta: 1 sztuka
    - pesto genovese: 4 łyżki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek w sprayu: 1 łyżka
    - kiełki: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z grillowanej cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut aby puściła soki. Spryskujemy oliwką i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę kroimy w paseczki i też grillujemy. Ser feta przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy Pesto do smaku . Mieszamy.
  • 2. Zgrillowane plastry cukinii układamy na desce i smarujemy fetą. Na końcu układamy po kawałku zgrillowanej papryki i zawijamy.

    Dekorujemy kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować