Roladki z grillowanej cukinii

0 (0 ocen)

Roladki są mało kaloryczne, idealne na przystawkę,a nawet na piknik:)

Składniki:

  • mała cukinia,
    50g koziego sera,
    1/2 pęczka bazylii,
    2 łyżki mrożonego szpinaku lub 50g świeżego,
    sól morska,
    pieprz czarny świeżo mielony,
    łyżka natki pietruszki,
    2 łyżki soku z cytryny.

Roladki z grillowanej cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe roladki z cukinii 1. Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w długie, cienkie plastry. Grillować ok. 4 min z każdej strony.
  • surowe roladki z cukinii2 2. Ser kozi pokruszyć, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny, dokładnie utrzeć. Rozkładać po trosze sera na plastrach cukinii. Następnie ułożyć trochę odciśniętego szpinaku oraz listki bazylii. Oprószyć dolą i pieprzem, zrolować.

Porady

Podawać np. na liściach rukoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy