Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki

0 (0 ocen)

Bardzo proste w przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! Na talerzu wiosennie!

Składniki:

  • 700 g filetu z piersi kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Pęczek natki pietruszki
    100 g sera gouda
    100 g sera camembert
    2 jajka
    Bułka tarta

Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle zwijamy w rulon. Każdą roladkę obtaczamy w osolonym rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni z niewielką ilością oleju. Z podanej porcji wyszło mi 8 roladek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy