Roladki z frytkami owinięte w szynce z serem w chrupiącej panierce

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawy pomysł na szybki fast food.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 ziemniaków
    Sól
    4 plastry sera Gouda
    4 plastry gotowanej szynki
    100 g mąki
    100 g bułki tartej
    2 jajka
    5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z frytkami owinięte w szynce z serem w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, następnie kroimy w grubsze paski.Doprawiamy solą i układamy na blaszce.Polewamy łyżką oleju i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
    Garść frytek zawinąć w plaster sera, a następnie w plaster szynki i zabezpieczyć wykałaczką.Mąkę i bułkę tartą ułożyć na dwóch głębokich talerzach. Jajka ubić. Następnie zawiniątko obtoczyć najpierw w mące, następnie w ubitym jajku, a na końcu w bułce tartej.
    Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć zawiniątka na złoty kolor. Odsączyć na papier kuchenny.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować