PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Roladki z fasolką i chrzanemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/17/57373f67f3e751b0145adc7c540c69bfb8067c80.jpeg30311841http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/roladki-z-fasolka-i-chrzanem-2
50 dag schabu bez kości
20 dag mrożonej fasolki szparagowej
1 duża marchewka
1 cebula
½ słoiczka chrzanu (ok. 80 g)
jarzynka
3 łyżki śmietany
2 łyżki mąki kukurydzianej
olej
sól, pieprz
łyżka posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki z fasolką i chrzanem
1.
Wypłukane mięso kroimy na plastry, lekko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, smarujemy chrzanem. Na mięsie układamy podgotowaną przez około 5 minut fasolkę i marchew, pokrojoną w słupki. Na to dajemy pokrojoną w paski cebulę. Zwijamy roladki i owijamy je bawełnianą nitką.
2.
Roladki podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy 400 ml wody, jarzynkę do smaku i dusimy przez godzinę. Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i wlewamy do sosu mieszając. Gotujemy jeszcze chwilę i doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze