Roladki z fasolką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Delikatny drób z fasolką szparagową i...

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    serek almette z czosnkiem niedźwiedzim
    fasolka szparagowa (obgotowana lub ze słoika)
    mielona papryka
    sól ,pieprz

Roladki z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyłem ,osuszyłem i rozbiłem na 1 cm kotlety.
    Oprószyłem z obu stron solą i pieprzem ,wstawiłem do lodówki na godzinę.
    Fasolkę ze słoika osączyłem.
    Po wyjęciu z lodówki filety z jednej strony posmarowałem serkiem almette ,ułożyłem fasolkę i zawinąłem. Oprószyłem słodką papryką ,każdą roladkę owinąłem folią aluminiową i rozłożyłem na blasze.
    Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C i włożyłem mięso i piekłem ok. 30 min.
    Podałem z pieczonymi ziemniakami i mizerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy