Roladki z farszem szpinakowym

0 (0 ocen)

Doskonałe na obiady i przyjęcia.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    40 dkg szpinaku
    1/2 cebuli
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    olej
    mąka
    jajko
    bułka tarta

Roladki z farszem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z farszem szpinakowym 1. Filety myjemy, osuszamy, rozbijamy, posypujemy przyprawa uniwersalna i odstawiamy.
  • 2. Szpinak wkładamy do garnka i odparowujemy. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na łyżce oleju do zrumienienia. Do cebuli dodajemy szpinak i przyprawiamy wszystko solą i pieprzem.
  • 3. Po porcji wykładamy na filety. Zwijamy w pół. Panierujemy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym oleju.

Porady

Możemy podawać z sosem szpinakowym i ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy