Roladki z farszem chrzanowo-musztardowym w galarecie

4.5 (167 ocen)

Przystawka na świątecznym stole lub imprezie sylwestrowej.Świetnie smakuję i ładnie się prezentuje.

Składniki:

  • 10 plstrów szynki konserwowej
    10 plastrów sera żółtego( w podobnej wielkości do szynki)
    Farsz:
    200g.serka twarogowego z chrzanem
    4 łyżki chrzanu śmietankowego
    4 łyżki musztardy sarepskiej
    szczypta soli i pieprzu
    Galareta:
    2 szklanki gorącego rosołu lub bulionu drobiowego
    3 łyżki żelatyny spożywczej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z farszem chrzanowo-musztardowym w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Składniki na farsz przełożyć do miseczki,rozgnieść widelcem,dokładnie wymieszać.

  • zwijanie roladek 2. Na każdy plaster szynki kłaść plaster sera oraz obfitą ilość farszu na jednym z końców szynki.
    Zwinąć roladki w rulon.
  • zwinięte roladki 3. Gotowe przełożyć do półmisków.
  • roladki w galarecie 4. Żelatynę rozpuścić w rosole/bulionie-odstawić do ostygnięcia.
    Zalać roladki,odstawić do lodówki by stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować