Roladki z farszem

  • wyświetlono: 613 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Roladki z pieczarkowym farszem ..

  • 40min

Składniki

mięso (karkówka, łopatka) 6 plastrów
pieczarki ok 8-9 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
bułka tarta 1-2 łyżki
kostka mięsna 1 szt
olej
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki z farszem

  • 1. Pieczarki umyć, przesmażyć na maśle. Dodać tartą bułkę i przestudzić. Dodać umytą i drobno pokrojoną natkę. Wymieszać i doprawić do smaku.
    Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdy plaster mięsa nakładać przygotowany farsz i zwinąć w roladkę.
    Obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości roladek.
    Można dodać kostkę mięsną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadroladkiszkola_babcimama_mnie_nauczylamięso wieprzowenatka pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy

roladki

Dodane przez: ilka

Roladki wieprzowe z ogórkowym farszem

Przepis na roladki wymyśliłam już...

Roladki z zielonym farszem gotowane na parze

Dodane przez: Iwona75

Roladki z zielonym farszem gotowane na parze

Soczyste, mięciutkie, pachnące...

Roladki z farszem brokułowym

Dodane przez: sbelata

Roladki z farszem brokułowym

Soczyste roladki:)

Roladki

Dodane przez: Izabela93

Roladki z zielonym farszem.

Lekki, zdrowy i pyszny posiłek.

image-29hdkr8

Dodane przez: dubielek11

Roladki schabowe z warzywnym farszem

Dla smakoszy lubiących kalafior...

image-12gvjem

Dodane przez: Magster

ROLADKI DROBIOWE Z WARZYWNO-SEROWYM FARSZEM

Pierś drobiowa w nieco innym wydaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE