Roladki z dorsza z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie ryby ale skończyły Wam się pomysły, to polecam wypróbować ten przepis. Roladki są pyszne, warzywa nadają super smak i bardzo dobrze komponują się z rybką. Polecam

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 6 filetów z dorsza
    – 1 średnia cebula
    – 1 średnia marchewka
    – 1/2 papryki (użyłam żółtej)
    – 1 łodyga selera naciowego
    – garść posiekanego koperku
    – 1/2 łyżeczki papryki ostrej
    – 1/2 łyżeczki kurkumy
    -sól i pieprz wg smaku

    Składniki na sos:
    – po 1 łyżce sosu sojowego, rybnego, octu balsamicznego
    – 3 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Roladki z dorsza z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w cienkie pióra, zeszklić na maśle, dodać cienko pokrojony seler i paprykę, podsmażyć, dodać marchewkę startą na dużych oczkach i posiekany koperek. Wszystko wymieszać, dodać odrobinę wody, przyprawy, wymieszać i dusić przez około 3-5 minut.
    Rybę ułożyć na folii aluminiowej, wyłożyć usmażoną mieszankę warzyw, zawinąć rybę w roladkę. Zawinąć folię tak, aby z jednej strony był dostęp do ryby. Wymieszać wszystkie składniki na sos. Polać rybę sosem ( po 2 łyżki), zawinąć koniec folii. Piec zawijasy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.

    Muffinki zrobiłam z mieszanki posiekanych brokułów, sera żółtego, jajek i przypraw. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować