Roladki z cukinii z serkiem śmietankowym z ziołami i tartym ogórkiem

4.5 (156 ocen)

  • 20 min

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • 20 min

Składniki:

  • • 2 cukinie
    • 1 ogórek
    • 1 opakowanie serka śmietankowego
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 obrany ząbek czosnku
    • szczypta ostrej papryki
    • szczypta słodkiej papryki
    • 1 papryka zielona
    • sól sodowo-potasowa
    • pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z cukinii z serkiem śmietankowym z ziołami i tartym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda.

  • 2. Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony.
  • 3. W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4. W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem.
  • 5. Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Serek Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować