roladki z cukinii z kozim serem, suszonymi pomidorami, kolendrą i czarnym sezamem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fenomenalnie lekkie i pyszne roladki, idealnie sprawdzą się jako przystawka przed daniem głównym

  • 30 min

Składniki:

  • porcja na przygotowanie ok. 15 roladek
    1 spora cukinia
    oliwa z oliwek
    ok. 150g koziego sera (sałatkowy lub roladka)
    7 dużych lub 15 małych kawałków suszonego pomidora
    kolendra
    czarny sezam
    +
    bagietka
    masło do posmarowania grzanek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z cukinii z kozim serem, suszonymi pomidorami, kolendrą i czarnym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, kroimy na cienkie plastry (3-5 mm), układamy na kratce w piekarniku, smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem i zapiekamy pod grillem (250stopni) przez ok. 10 minut – możemy również usmażyć je delikatnie na patelni grillowej. Gotową cukinię odstawiamy do wystygnięcia, a do piekarnika (jeśli podajemy roladki na grzankach) wstawiamy pokrojoną na kromki bagietkę posmarowaną masłem. Kozi ser kroimy na kawałki, kolendrę płuczemy, kroimy również pomidory. Na plasterku cukinii układamy kawałek sera, kawałek suszonego pomidora, kilka listków kolendry i wszystko ciasno zawijamy. Podajemy na grzankach, posypane wszystko czarnym sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kozi ser Suszone pomidory Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować