Roladki z ciasta francuskiego z parówką...

4.5 (164 ocen)

  • 40 min

Niedziela od dawien dawna jest dniem odpoczynku...Każdy z nas lubi w zimowe popołudnie położyć się pod kocem i do rąk dostać filiżankę gorącej herbaty oraz domową przekąskę...

  • 40 min

Składniki:

  • 45 dag mąki

    35 dag masła

    1 szklana kwaśnej śmietany

    2 żółtka

    parówki

    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z ciasta francuskiego z parówką... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto francuskie 1. Mąkę siekamy z masłem na bardzo drobne kawałki...

    W kubku mieszamy śmietanę wraz z żółtkami...

    Wlewamy płyn do posiekanej mąki...wyrabiamy ciasto i tworzymy z niego "kulkę"...chłodzimy ok 1 godz....


    Schłodzone ciasto wałkujemy i nakładmy parówkę...posypujemy ziołami i nakładmy na to plaster żółtego sera...

    Przykrywamy kawałkiem ciasta...


    Wierzch "malujemy" białkiem i posypujemy ziołami...


    Pieczemy ok 20/25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować