ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO - SZYBKA PRZEKĄSKA

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

SPRÓBUJCIE!

  • 20 min

Składniki:

  • 375 g ciasta francuskiego,
    5 plasterków ulubionej szynki,
    7 plasterków sera żółtego,
    garstka posiekanej natki pietruszki,
    1/4 papryki czerwonej,
    ketchup,
    zioła prowansalskie,
    ostra papryka.
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Roladki z ciasta francuskiego - szybka przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z ciasta francuskiego 1. Ciasto smaruję ketchupem. Następnie wzdłuż układam szynkę, ser, paprykę i natkę (pośrodku ciasta).
    Dosyć obficie posypuję ziołami prowansalskimi i ostrą papryką.
    Zwijam w roladę i kroję na kawałki.
    Piekę około 15 minut w 180 stopniach.

Porady

Roladki można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować