Roladki z ciasta francuskiego.

4.5 (145 ocen)

  • 40 min

Lubię dania szybkie w przygotowaniu i smaczne. Roladka ta łączy te dwie zalety.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    kilka plastrów sera gouda
    kilka plastrów szynki
    kilka plastrów boczku
    oliwki
    cebula
    przecier pomidorowy
    olej
    przyprawy: bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Roladki Przystawki Szynki

Roladki z ciasta francuskiego. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozkładamy ciasto francuskie, smarujemy je przecierem pomidorowym. Następnie posypujemy je delikatnie bazylią i oregano.
  • 2. W dalszej kolejności rozkładamy na cieście duże ilości zeszklonej na oleju cebulki. Następnie rozkładamy, jeden obok drugiego, plastry szynki i boczku. Na boczek kładziemy ser oraz posiekane oliwki.
  • Gotowe plastry roladki przed pieczeniem. 3. Całość zwijamy w roladę i wkładamy na pół godziny do zamrażarki, aby lepiej było kroić ciasto. Po wyjęciu kroimy roladkę na plastry 2 cm oraz rozkładamy na naczynie żaroodporne i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Usmażone roladki można do smaku polać keczupem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować