ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM

5 (143 ocen)

  • 30 min

Wyglądają smakowicie na talerzu

  • 30 min

Składniki:

  • - 7 plastrów szynki,
    - 1 łyżka żelatyny,
    - 1 kostka rosołowa,
    - 1 szklanka wody,
    - 4 jaja,
    - mały słoiczek chrzanu,
    - 1 łyżeczka majonezu,
    - szczypiorek,
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Roladki z chrzanowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Posiekać w drobną kosteczkę. Dodać tarty chrzan (tak aby smak był dość ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki. Do szklanki wody dodajemy kostkę rosołową. Zagotować. Dodać żelatynę. Rozpuścić. Tężejącą galaretą polewamy roladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Szynka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować