Roladki z chrzanem i ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i startych ziemniaków.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego
    • 1 całe jajko
    • 2 łyżki chrzanu
    • 2 łyżki śmietany 12 %
    • 5 ziemniaków
    • 2 ogórki kiszone
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Sól

Roladki z chrzanem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy chrzan, śmietanę i starte na tarce o drobnych oczkach, odciśnięte z ziemniaki.
  • roladki 2. Mięso dokładnie mieszamy, robimy roladki, w środek wkładamy ogórki kiszone drobno pokrojone. Roladki obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Sos ze smażenia roladek zagęszczamy mąką. Roladki układamy w naczyniu i polewamy sosem.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy