Roladki z chleba tostowego z pasztetem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Takie roladki idealnie sprawdzą się nie tylko na śniadanie. To świetna i szybka przekąska!

  • 15 min

Składniki:

  • (10 sztuk)
    10 kromki chleba tostowego
    180-200g pasztetu
    Do panierowania:
    2 jajka + 2 łyżki mleka
    bułka tarta
    Dodatkowo:
    olej do głębokiego smażeni

Roladki z chleba tostowego z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-20j4t9n 1. Kromki chleba tostowego (*) należy rozwałkować.
  • image-0v0669y 2. Na każdym kawałku rozsmarować grubą warstwę pasztetu.
  • image-11no8qa 3. Chleb pozwijać w ruloniki.
  • image-1j7q53r 4. Roladki obtaczyć w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej (pamiętać też o bokach).
  • image-22dyiyr 5. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (do zarumienienia się).
  • image-0afiu6i 6. Gotowe roladki odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Porady

(*) Jeśli skórka kruszy się podczas rolowania - należy ją odciąć tuż przed wałkowaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy