Roladki z cebulką i papryką duszone w sosie musztardowo- keczupowym

5 (148 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Znakomite na obiad:-)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ok. 0,7 kg schabu
    papryka czerwona
    cebula
    1 litr bulionu warzywnego
    4 łyżki musztardy
    5 łyżek keczupu
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka mąki pszennej
    1 łyżeczka mąki kartoflowej
    woda
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z cebulką i papryką duszone w sosie musztardowo- keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. 1. Schab pokroić w plastry, rozbić, posypać solą i pieprzem.
    2. Paprykę pokroić w plastry, cebulę w półplastry.
    2. Na każdym z plastrów rozłożyć pokrojoną paprykę i cebulę i zwinąć w roladkę- boki spiąć wykałaczkami.
    3. Przygotowane roladki obsmażyć na rumiano, przełożyć do garnka.
    4. Bulion wymieszać z keczupem i musztardą, zalać roladki.
    5. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 30-40 min, w razie potrzeby podlać wodą.
    6. Gdy roladki będą już gotowe wyjąć z garnka na głębokie naczynie.
    7. W miseczce rozrobić wodę z mąką i dodać do sosu, zagotować, zalać roladki.

Porady

Do duszących się roladek można dodać podsmażoną cebulę i paprykę- wtedy smak jest jeszcze intensywniejszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować