Roladki z cebulką i papryką duszone w sosie musztardowo- keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Schab pokroić w plastry, rozbić, posypać solą i pieprzem.
2. Paprykę pokroić w plastry, cebulę w półplastry.
2. Na każdym z plastrów rozłożyć pokrojoną paprykę i cebulę i zwinąć w roladkę- boki spiąć wykałaczkami.
3. Przygotowane roladki obsmażyć na rumiano, przełożyć do garnka.
4. Bulion wymieszać z keczupem i musztardą, zalać roladki.
5. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 30-40 min, w razie potrzeby podlać wodą.
6. Gdy roladki będą już gotowe wyjąć z garnka na głębokie naczynie.
7. W miseczce rozrobić wodę z mąką i dodać do sosu, zagotować, zalać roladki.
Porady
Do duszących się roladek można dodać podsmażoną cebulę i paprykę- wtedy smak jest jeszcze intensywniejszy.
Komentarze