Roladki z boczkiem

0 (0 ocen)

Idealne na różne okazje

Składniki:

  • mała pierś z indyka lub kurczaka
    8-10 plastrów wędzonego boczku
    16-20 suszonych śliwek kalifornijskich
    10 dag sera żółtego w plastrach
    szklanka białego słodkiego wina
    olej do smażenia
    sól
    pieprz

Roladki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry i lekko rozbić, posolić i pospyać pieprzem.
  • 2. Nałóż na każdy plaster 3-4 śliwki w poprzek i ser. Następnie zwiń w rulon. Każdy rulon ułóż na plasterku boczku, zwiń ponownie, zepnij.
  • 3. Obsmaż na silnym ogniu roladki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  • 4. Alkoholem spłucz tłuszcz z patelni i wlej do mięsa.
  • 5. Piecz w piekarniku 200°C przez 15 minut pod przykryciem. Następnie odkryj je i piecz jeszcze przez 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy