Roladki z białą kiełbasą

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne i proste w przygotowaniu danie, nie wymaga dużo pracy i potrzeba tylko 3 składników.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
    4 białe surowe kiełbasy
    natka pietruszki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy (nie doprawiamy). Kiełbasę wyciągamy z jelita, natkę kroimy i mieszamy z kiełbasą. Nakładamy porcję na każdego kotleta, zawijamy w roladki. Odkładamy na 2 godziny do lodówki. Następnie smażymy ze wszystkich stron na rumiano, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Podajemy z ziemniakami lub kaszą oraz z surówką.

Porady

Gdy roladki podlejemy wodą możemy wrzucić pół kostki rosołowej i zrobić sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.99 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki ze schabu faszerowane białą kiełbasą

To może cię zainteresować