Roladki z bakłażana z brzoskwinią i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

To bardzo fajne roladki, które możemy podać jako przystawkę lub przekąskę. Te roladki to idealne danie dla osób na diecie np. na drugie śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 1 i ½ bakłażana (360g),
    • 150g brzoskwiń z puszki,
    • 90g sera pleśniowego,
    • Sól,
    • Pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Roladki z bakłażana z brzoskwinią i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry o grubości 5mm.
  • 2 2. Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Następnie grillujemy je z obu stron na patelni grillowej.
    Brzoskwinie i ser kroimy w plasterki.
  • 3 3. Na każdym plastrze bakłażana układamy porcje sera i brzoskwiń. Zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami.
    Przed podaniem roladki podgrzewamy na patelni, aby ser się rozpuścił. Możemy je też podawać na zimno.
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Brzoskwinie Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować