Roladki z bakłażana w sosie czosnkowym

0 (0 ocen)

To bardzo szybka i lekka przekąska.

Składniki:

  • 1 bakłażan
    1 ser feta
    1 jogurt naturalny
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz

Roladki z bakłażana w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na plastry grub. 0,5 cm. Solimy i pozostawiamy na 10 min. Następnie posypujemy pieprzem i smażymy na rozgrzanej patelni .
  • 2. Fetę kroimy w kostkę i układamy na upieczonym bakłażanie, zwijamy w roladki. Studzimy.
  • 3. Jogurt doprawiamy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • 4. Chłodne roladki układamy na sosie i dekorujemy bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy