Roladki z bakłażana i spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażany myjemy, odcinamy
końce i kroimy
wzdłuż w 0,5-cm plastry.
Lekko oprószamy
solą. Smażymy
na małej ilości oleju
z obu stron na półmiękko.
2.Sos przygotowujemy
według
przepisu na opakowaniu.
Dodajemy
pomidory i doprawiamy
cukr czosnkiem i bazylią. Dusimy
kilka minut.
3.Cebulę siekamy i podsmażamy.
Dodajemy mięso. Smażymy.
Mieszamy z sosem. Doprawiamy
solą i pieprzem.
4.Makaron gotujemy al dente
w osolonej wodzie. Dokładnie
odcedzamy.
5.Na dno naczynia żaroodpornego
wykładamy cienką warstwę
sosu. Na talerzu kładziemy
po 2 plastry bakłażana, na
bakłażany – garść makaronu
i polewamy 2 łyżkami sosu.
Zwijamy i układamy w naczyniu.
Polewamy resztą sosu.
Posypujemy startym serem.
Zapiekamy 20 minut w 200 °C.
Komentarze