Roladki wołowe ze śliwką i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy na 8 plastrów. Nacinamy na brzegach. Rozbijamy tłuczkiem. Płaty mięsa pieprzymy, smarujemy musztardą i kładziemy po plastrze boczku oraz śliwce. Mięso zwijamy i spinamy szpikulcami.
2.Roladki panierujemy w cukrze pudrze i szybko obsmażamy ze wszystkich stron na sklarowanym maśle. Mięso przekładamy do brytfanny, podlewamy winem, masłem ze smażenia, sosem sojowym i bulionem. Dorzucamy przyprawy. Przykrywamy. Pieczemy pod przykryciem około godziny w 180 stopniach C. Pod koniec pieczenia wlewamy brandy i pieczemy około 5 minut, by alkohol odparował, a został tylko jego aromat.
3.Tak przygotowane roladki podajemy z ulubioną surówką i młodymi ziemniakami.
Komentarze