Roladki wołowe w sosie grzybowym

4.5 (158 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Debiut z roladkami wołowymi okazał się prosty i pyszny!:)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • ROLADKI:
    - udziec wołowy: 5 plastrów
    - cebula (pokrojona w talarki): 1 sztuka
    - ogórek kiszony: 2 sztuki
    SOS:
    - grzyby suszone (garść): 1 opakowanie
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - mąka kukurydziana (czubata łyżka): 1 łyżka
    - śmietana 30 procentowa: 200 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Udziec

Roladki wołowe w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki wołowe 1. Mięso przypraw z dwóch stron, włóż do środka kawałek cebulki i ogórka. Zawiń i obwiń nitką. Włóż do rondla, dodaj ziele angielskie, liść laurowy i grzyby. Zalej wodą i duś na małym ogniu 2h.
  • sos 2. Mąkę rozrób ze śmietaną, rondel zestaw i wlej zagęstnik (mąka i śmietana). Porządnie wymieszaj, postaw na ogniu i gotuj do 5 min na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować