Przepis na 6 roladek
Podwójna pierś z kurczaka
0.5 kg wieprzowego mielonego mięsa
1 kajzerka
1 jajko
1 cebula
20 dag pieczarek
5 dag startego żółtego sera
sól i pieprz
dodatkowo:
jajko
bułka tarta
olej
Roladki wieprzowo - drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z każdej piersi wycinamy 3 płaty, rozbijamy , lekko solimy. Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem, Po wystudzeniu mieszamy z serem żółtym, Mięso mielone mieszamy z namoczoną i odciśnięta kajzerką, posiekaną drobno cebulą , jajkiem, solą i pieprzem. Na każdym, rozbitym płacie piersi rozkładamy pieczarki, składamy do środka wszystkie boki, tworząc kieszonkę. Każdą pierś oblepiamy mięsem mielonym, formując roladki. Każdą moczymy w rozkłóconym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Porady
Roladki doskonale smakują z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką.
Komentarze