Roladki wieprzowo - drobiowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna propozycja na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • Przepis na 6 roladek
    Podwójna pierś z kurczaka
    0.5 kg wieprzowego mielonego mięsa
    1 kajzerka
    1 jajko
    1 cebula
    20 dag pieczarek
    5 dag startego żółtego sera
    sól i pieprz
    dodatkowo:
    jajko
    bułka tarta
    olej

Roladki wieprzowo - drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0o8ycjm 1. Z każdej piersi wycinamy 3 płaty, rozbijamy , lekko solimy. Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem, Po wystudzeniu mieszamy z serem żółtym, Mięso mielone mieszamy z namoczoną i odciśnięta kajzerką, posiekaną drobno cebulą , jajkiem, solą i pieprzem. Na każdym, rozbitym płacie piersi rozkładamy pieczarki, składamy do środka wszystkie boki, tworząc kieszonkę. Każdą pierś oblepiamy mięsem mielonym, formując roladki. Każdą moczymy w rozkłóconym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Roladki doskonale smakują z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy