Roladki wieprzowe ze śliwką

4.48 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo proste do wykonania a zarazem wyglądają bardzo elegancko.Świetnie nadają się na świąteczny, uroczysty obiad.

Składniki:

  • Składniki :

    6 kotletów wieprzowych bez kości
    6 plastrów boczku surowego
    sól
    pieprz
    majeranek
    100g śliwek suszonych
    olej do smażenia
    bulion
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso lekko rozbij. Posyp solą, pieprzem i majerankiem. Ułóż śliwki, zawiń roladkę i obtocz boczkiem. Zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki z każdej strony. Zalej bulionem i duś około 15 minut. Do sosu dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować