Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

Roladki o smaku pieczarek z ciągnącym serem i szczypiorkiem. Smaczne jako dodatek do dania głównego czy pieczywa

Składniki:

  • ( proporcję na 6 roladek)
    400g. mięsa mielonego wieprzowego
    200g.pieczarek
    1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta
    1 jajko
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    1 szklanka bułki tartej
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    1/2 łyżeczki chili
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    6 plastrów sera żółtego ( u mnie Gouda)
    1/2 pęczka szczypiorku
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa mięsna 1. Mięso przełożyć do miski.
    Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać wraz z resztą składników do mięsa.
    Wyrobić masę rękoma.
  • kotlety 2. Na foli spożywczej kłaść porcję mięsa , na wierzch plaster sera i ok.1 łyżkę szczypiorku.
    Zwijać roladkę przy pomocy foli , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
  • grillowane roladki 3. Patelnię grillową rozgrzać , smażyć mięso na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Mielenie Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować