Roladki wieprzowe z pesto i mozzarellą

4.5 (149 ocen)

  • 60 min

Trochę więcej czasu niż na zwykłe schabowe poświęcam na roladki. Ale nie spędzam w kuchni kilku godzin, bo wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Moje roladki nadziałam mozzarellą i zielonym pesto.W towarzystwie sałatki z pomidorów można je więc nazwać prawie "caprese".

  • 60 min

Składniki:

  • • 4 plastry schabu
    • olej do smażenia
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 2 liście laurowe
    • 5 ziaren ziela angielskiego
    Farsz
    • 4 łyżki zielonego pesto
    • 100 g sera mozzarella
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Roladki wieprzowe z pesto i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mięso rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
    • Plastry schabu posmarować pesto i położyć po kawałku sera mozzarella.
    • Pospinać roladki wykałaczkami i obsmażyć na oleju.
    • Roladki podlać 3/4 szklanki wody, dodać sos sojowy i przyprawy.
    • Dusić ok. 20 minut na wolnym ogniu. Powstały sos można zagęścić odrobiną mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować