Roladki wieprzowe z parówką

0 (0 ocen)

Schab nie może się znudzić, można go przyrządzić na wiele sposobów.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    2 parówki delikatesowe
    3 plastry sera żółtego
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany 18%
    3 kulki ziela angielskiego
    listek laurowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki wieprzowe z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem.
    Oprószamy solą i pieprzem z obu stron, na środku kładziemy 1/3 parówki odwiniętej z osłonki i pół plasterka sera, zwijamy ciasno (możemy spiąć wykałaczką).
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy roladki ze wszystkich stron, przekładamy do rondelka,podlewamy pół szklanki wody,dorzucamy listek i ziele, dusimy pod przykryciem do miękkości.
    Na koniec sos zaciągamy mąką i śmietaną (jeśli woda zbyt odparuje dolewamy odrobinę).
    Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować