Bardzo smaczne danie przygotowane z kotleta schabowego z dodatkiem sera górskiego wędzonego oscypka, opanierowane w bułce tartej z dodatkiem mąki kukurydzianej. Idealne na każdą okazję, przepis dostałam od gaździny z gór.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
8 kotletów schabowych bez kości
1/2 dużego oscypka wędzonego
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki bułki tartej
2 jajka
pieprz i sól
olej do smażenia
Roladki wieprzowe z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbić cienko i oprószyć solą oraz pieprzem, oscypek pokroić na długie kawałki i ułożyć na początku mięsa i zwinąć ładne i zgrabne roladki. Mąkę wymieszać z bułką tartą.
2.Jajka rozbełtać widelcem i maczać roladki a następnie panierować w mące z bułką tartą.
3.Na patelni rozgrzać olej na rozgrzany przełożyć roladki i smażyć na małym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Komentarze