Roladki wieprzowe z oscypkiem

5 (185 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie przygotowane z kotleta schabowego z dodatkiem sera górskiego wędzonego oscypka, opanierowane w bułce tartej z dodatkiem mąki kukurydzianej. Idealne na każdą okazję, przepis dostałam od gaździny z gór.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kotletów schabowych bez kości
    1/2 dużego oscypka wędzonego
    1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    1/2 szklanki bułki tartej
    2 jajka
    pieprz i sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Roladki wieprzowe z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić cienko i oprószyć solą oraz pieprzem, oscypek pokroić na długie kawałki i ułożyć na początku mięsa i zwinąć ładne i zgrabne roladki. Mąkę wymieszać z bułką tartą.
  • 2. Jajka rozbełtać widelcem i maczać roladki a następnie panierować w mące z bułką tartą.
  • roladki 3. Na patelni rozgrzać olej na rozgrzany przełożyć roladki i smażyć na małym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Oscypek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować